Eperkrémleves: cukor-, laktóz- és gluténmentes
2015. június 06. írta: Mrs Pumpkin

Eperkrémleves: cukor-, laktóz- és gluténmentes

A piacon az eper gyönyörű és már több mint 30 fok van. Mi mást is lehetne enni, mint egy hideg, hűsítő eperkrémlevest...

eperkremleves.jpg

 

Hozzávalók:

50 dkg eper

1 l rizstej

2 dl kókusztejszín

Ízlés szerint tehetünk még bele nyírfacukrot, de ez elhagyható.

Az epret jól megmossuk, majd fazékba tesszük és felöntjük annyi rizstejjel, amennyi ellepi. Kicsit főzzük, majd ha megpuhult összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék rizstejet, kókusztejszínt és forrásig főzzük még.

Ezután hagyjuk kihűlni. Tálaláskor friss eperrel kínáljuk, esetleg kókuszchipset tehetünk még bele.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrspumpkin.blog.hu/api/trackback/id/tr687523060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása