Mini almás-fahéjas palacsinta
2015. május 25. írta: Mrs Pumpkin

Mini almás-fahéjas palacsinta

Kisgyermekes anyukaként sokszor nem marad időm arra, hogy több lapos sütikkel vagy tortakölteményekkel kápráztassam el a családom, viszont a desszert elengedhetetlen, főleg akkor, ha kint csöpögős, szeles idő van és csak egy kis szívmelengető édességre vágyik mindenki. Egy ilyen napon született ez az almás- fahéjas palacsinta is, mindössze két almából. Persze azonnal elfogyott, de nem érdemes túl nagy mennyiséget sütni belőle, mert frissen a legfinomabb. Gulyáslevessel tökéletes kombinációt alkottak!


almas_fahejas_palacsinta.jpg

Hozzávalók:

2 db tojás

2 evőkanál nyírfacukor

2 dl rizs-, vagy kókusztejszín

3 evőkanál rizsliszt 

2 db alma

Kókuszzsír a sütéshez

1 teáskanál fahéj

1 evőkanál porxukor

 A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd lassan adagoljuk hozzá a tejszínt és a lisztet. A cél az, hogy csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapjunk. Itt említeném meg, hogy a liszt mennyisége függ a tejszín sűrűségétől is. Én magtej főző géppel készítem a tejszínt, ami általában sűrűbb, mint a bolti. Erről majd írok bővebben, addig is mindenkinek ajánlom, hogy szerezzen be egy ilyen kis masinát, mert nagyon hasznos és habár borsosnak tűnik az ára, mindenképpen megéri.

Ha kész a palacsintatészta, akkor meghámozzuk az almákat, majd vékony szeleteket vágunk belőle, amit a tésztába forgatunk és már mehet is a felforrósított kókuszzsírba. Ha kisültek, a fahéjat összekeverjük a porxukorral, majd megszórjuk vele a palacsintákat és már kész is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrspumpkin.blog.hu/api/trackback/id/tr587488554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.05.26. 19:24:27

Sima palacsintatésztába keverem a reszelt almát, töltöm fahéjas cukorral, eredmény ugyanaz, nagyon finom, és nem kell elutaznom a nagyvárosba, hogy beszerezzem a fentieket. - a vidéki ember többsége még nem is hallott róla - :)

Mrs Pumpkin 2015.05.26. 22:22:32

@micsoda?: A blog célja elsősorban olyan receptek megjelenítése, melyek cukor-, glutén-, illetve laktózmentesek, hogy bárki nyugodtan fogyaszthassa ezeket az ételeket. Sajnos a hozzávalók megszerzése nem mindig egyszerű, ezért dolgozunk egy olyan webáruház létrehozásán, ami bárki számára lehetővé teszi ezek beszerzését.
süti beállítások módosítása