Kisgyermekes anyukaként sokszor nem marad időm arra, hogy több lapos sütikkel vagy tortakölteményekkel kápráztassam el a családom, viszont a desszert elengedhetetlen, főleg akkor, ha kint csöpögős, szeles idő van és csak egy kis szívmelengető édességre vágyik mindenki. Egy ilyen napon született ez az almás- fahéjas palacsinta is, mindössze két almából. Persze azonnal elfogyott, de nem érdemes túl nagy mennyiséget sütni belőle, mert frissen a legfinomabb. Gulyáslevessel tökéletes kombinációt alkottak!
Hozzávalók:
2 db tojás
2 evőkanál nyírfacukor
2 dl rizs-, vagy kókusztejszín
3 evőkanál rizsliszt
2 db alma
Kókuszzsír a sütéshez
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál porxukor
A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd lassan adagoljuk hozzá a tejszínt és a lisztet. A cél az, hogy csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapjunk. Itt említeném meg, hogy a liszt mennyisége függ a tejszín sűrűségétől is. Én magtej főző géppel készítem a tejszínt, ami általában sűrűbb, mint a bolti. Erről majd írok bővebben, addig is mindenkinek ajánlom, hogy szerezzen be egy ilyen kis masinát, mert nagyon hasznos és habár borsosnak tűnik az ára, mindenképpen megéri.
Ha kész a palacsintatészta, akkor meghámozzuk az almákat, majd vékony szeleteket vágunk belőle, amit a tésztába forgatunk és már mehet is a felforrósított kókuszzsírba. Ha kisültek, a fahéjat összekeverjük a porxukorral, majd megszórjuk vele a palacsintákat és már kész is!